12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTanti Gheorghita face praf legile proprietatii

Tanti Gheorghita face praf legile proprietatii

Gheorghita Stoica are 83 de ani. Ne-am imagina ca tanti Gheorghita isi vede de gospodaria ei, creste puisori si ratuste, pliveste iarba din gradina, mângâie motanul si merge duminica si de sarbatori la biserica. Ei bine, nu este asa. Tanti Gheorghita are alte ocupatii – se „lupta“ de sase ani cu Ocolul Silvic pentru a-si recupera padurea.


 In fiecare zi, Gheorghita Stoica vine in audienta la primar si, daca lipseste cumva, este sigur plecata la prefectura sau la Directia Silvica din Craiova. „De doua ori pe saptamâna iau rata si vin la primarie ca sa vad ce s-a mai rezolvat cu padurea mea. Am fost de cinci ori la prefectura si la Ocol si numai dupa ce am fost la ministru, la Bucuresti, li s-a facut la astia frica si m-au pus in posesie. Nu m-am lasat, ca era padurea mea si eu nu puteam sa iau lemne din ea. Am cheltuit in toti anii astia toata pensia, ca am si eu 2.700.000 pe luna, si nu-mi pare rau, ca plângea sufletul in mine când ma gândeam la padurea mea“, a povestit tanti Gheorghita. In tot acest timp cât a batut drumurile prin tara, femeia a avut parte de multe intâmplari. „Ultima data când am fost la Ocol m-am lovit de geamul de la usa, ca nu l-am vazut când sa ies. A curs un pic de sânge si le-am speriat pe femeile care erau acolo, dar, de, patesti multe cât traiesti“, a spus Gheorghita Stoica. De curând, femeia si-a recuperat padurea, dar tocmai când sa se bucure de victorie, cei de la Ocolul Silvic au taiat 44 de copaci din padurea batrânei. „Cu toate ca stiau ca femeia si-a recuperat terenul si a fost pusa in posesie, cei de la Ocolul Silvic au taiat copacii si am facut cu ei proces-verbal cum ca femeia plateste marcarea si taierea copacilor si isi ia lemnele“, a explicat primarul. Reprezentantii Ocolului Silvic s-au razgândit si batrâna a plecat din nou sa isi caute dreptatea. De aceasta data a gasit-o insa repede si printr-un ordin al prefectului femeii i s-a permis sa ia copacii taiati. „Când au vazut ca e ordin de la prefect, nu au mai avut ce sa zica si acum ii astept sa ma duc sa imi iau lemnele, ca fara ei nu se poate, ca poate iau din lemnele altor oameni si eu nu vreau asta“, a mai spus tanti Gheorghita.


Tanti Gheorghita nu se lasa


Cu toate ca are multa treaba de facut pe acasa, dupa ce aduce lemnele, batrâna mai are o problema – sa se vada o data cu titlul de proprietate in mâna, ca sa se linisteasca pentru o zi, doua, ca dupa aceea trebuie sa ia din nou rata si sa vina la primarie sau trenul ca sa vina la Craiova. Mai are o ultima rafuiala cu legile proprietatii – pe un teren de patru ari, pe care ea are titlu de proprietate inca din 1998, i s-a eliberat titlu in 2002 si unei rude. Cu toate ca primarul i-a spus ca in curând se va obtine anularea prin hotarâre judecatoreasca a titlului de proprietate eliberat in 2002, tanti Gheorghita este pregatita din nou de lupta. „Ma duc iar peste ei cu bastonul, ca la astia daca nu insisti nu faci nimic. Daca stau, isi bat altii joc de mine si de ce e al meu. Pâna vine decizia, imi iau porumbul si fânul, ca eu nu pot sa stau cu mâinile in sân. Dupa ce o rezolv si pe asta, ma apuc sa fac stâlpi pentru vie din lemnele pe care le iau din padure“, a promis batrâna. Asta pâna când nu gaseste alta greseala a autoritatilor si pleaca sa le traga din nou de urechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU